het einde

Rebecca > het einde

De laatste jaren, maar zeker de laatste maanden voor haar overlijden ging de gezondheid van Rebecca gestadig achteruit.

De laatste weken haperde ook haar geheugen en een spoedopname was noodzakelijk. Door de (overigens zware) behandeling in ziekenhuis 'Gasthuisberg' te Leuven verbeterde haar toestand overigens aanmerkelijk.

De waarschijnlijke oorzaak van alles was een gezwel op het hersenvlies schuin boven het rechteroor. De noodzakelijke operatie leek niet bijzonder moeilijk of gevaarlijk en met haar kenmerkende moed zag zij die tegemoet, gerustgesteld dat haar ogen niet betrokken waren. Een paar dagen voor deze operatie schreef zij, in het ziekenhuis, een wel zeer optimistische e-mail, waar ze ook een beetje 'overenthousiast' was door de zware medicatie.

Lieve allemaal,
Operatie is maandag. Is totaal ongevaarlijk, keten 'ligt gunstig', precies boven het rechter oor. (meningioom) Er zijn er nog een paar, maar alleen deze wordt weggehaald omdat hij/zij teveel druk op de hersenen geeft en daar schijn ik van te gaan zwammen ..... Geen gevaar voor ogen. Duurt circa 5 uur, daarna 2 dagen IC.
Thomas krijgt in mei nog een scan, dus die gaat nog even in de wachtkamer.
Ik ben 200% positief. Uit ervaring weet ik dat hoe positiever je bent, hoe sneller de verbetering, absoluut.
Het is voor mij trouwens ook een 'stimolance' wanneer je van hervormer Erasmus naar het katholieke Leuven gaat, en dan krijgen we straks nog een nieuwe paus ook!
Verder heb ik het lekker rustig hier. Een weelde met pc en tv naast de deur. Ik kan heerlijk het nieuws volgen op ned2 de hele dag. Het eten is zalig, de mensen perfect. Maar even niet denken aan het rennen en sjouwen thuis ...
Trouwens nog een bijzondere ervaring gehad vandaag. Iets waar we over 20 jaar nog om kunnen lachen:
Het toppunt van lol,
Lig je hier op de afdeling neurologie, met veel hersentoestanden, geheugenproblemen, etc.
Er zijn daar van die leuke spellen voor, met geheugensteuntjes, u weet wel, Memory.
Nou, een aantal maanden geleden was er een oproep van Ravensburger, ze gaan volgend jaar een nieuw Memoryspel op de markt brengen, thema Oostenrijk ... Dus ik foto's ingestuurd, ik heb er wel een paar van Oostenrijk .... Is er een van voor de 36 kaartjes uitgekozen.
Is dat lol of niet... Lig je hier op neuro ... Ja hoor, daar heb ik lol om ('zie je wel mamma dat je zit te zwammen') We gaan vrolijk verder en steek maar een kaarsje voor me op, tot gauw, Rebecca

Enkele uren na de operatie van vrijdagmorgen 22 april was zij alweer bijna de oude. Vol energie en pit. Een snel herstel leek waarschijnlijk. De afdeling waar zij lag liet bezoek in de middag niet toe. In de namiddag de volgende dag (zaterdag 23e) verslechterde haar toestand snel en raakte zij in coma. En noodoperatie om de sterk opgelopen druk op de hersenen weg te nemen was onvermijdelijk. Het mocht alles echter niet meer baten. Waarschijnlijk is alles in haar hersenen door het grote aantal gezwellen in haar hoofd én de operatie zodanig uit evenwicht geraakt dat een massale vochtophoping en volumevergroting van de hersenmassa haar fataal werd. Deze heeft op fatale wijze de hersenstam geblokkeerd. Wij weten dat haar artsen al het mogelijke hebben gedaan haar te redden, wij hebben hen beiden zaterdagavond laat nog gesproken.

Toen lag zij, hersendood, aan allerlei beademingsapparatuur. Na iets meer dan een etmaal, op 24 april 2005, is zij dan definitief heen gegaan.
terug    © ThomSten 2005 - 2024